Високоолеїнові

Високоолеіновое масло характеризується високим вмістом олеїнової кислоти (Омега 9) і вітаміну Е (45 мг / 100 г) при зниженою кількістю лінолевої кислоти (Омега 6), а також більш тривалим періодом зберігання. Його вживання знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, покращує загальний тонус організму. У маслі класичного соняшнику міститься не більше 35% олеїнової кислоти і близько 50-55% - лінолевої. За своїми характеристиками високоолеінова соняшникова олія дуже нагадує оливкову, правда, коштує значно дешевше. Зараз в світі, зокрема, в країнах Європи, спостерігається зростання споживання такого продукту. Хоча це відбувається на тлі дуже повільного світового зростання виробництва високоолеінового насіння соняшнику.